Udgivet i Børneværelse & Bolig

Lille Petra Stolen - 4 ting du skal overveje før du køber den

Af Udtræksseng.dk

Uanset om det er lille petra stolen, eller et andet dansk design møbel du overvejer at købe, så er der et par overvejelser, som du med fordel kan gøre inden du køber. Dels er der selve materialevalget og sammensætningen af materialerne. Dels er der også om placeringen af en lille petra stol, i forhold til dine andre møbler. Slutteligt er der også pris og spørgsmålet om brugt kontra nyt at tage stilling til.

Materialerne og sammensætningen

Lille Petra er ikke en stol med meget synlig træ. Men, det betyder ikke at du skal være mindre opmærksom på valget af træ. Eg er en skøn og naturlig træsort. Du kan se lille petra stolen hos AndLight i ren eg eller i behandlet eg. Alt efter behandlingen, skifter træet farve. Eg er ikke et enkelt valg.

Moden spiller ind. I dag kan du både finde ren eg, olieret eg, indfarvet eg og røget eg. Røget eg er meget populært og helt oppe i tiden. Eg er det typiske valg, men lille petra kommer faktisk også i en meget smuk valnød, som du kan overveje at tage et kig på. Valnød har sin helt egen glød og charme. Valnød giver en smuk kontrast i stolen.

Polstringen på lille petra er også afgørende. Farvevalg er altid det sværeste valg. Dette gælder også denne smukke design klassiker.

Stolens placering i rummet

Heldigvis er lille petra en lille stol. Den fylder ikke et rum ud i sig selv og kan sagtens indgå med andre møbler. Lille petra er lille og kompakt og passer ind i mange forskellige miljøer. Men lille petra er en af de danske klassikere, så den vil blive bemærket, uanset hvor du placere den.

Som enlig stol, passer den fint ind i den lille stue, eller i et soveværelse. Som par, kræver den lidt luft, for at tage sig bedst ud og egner sig derfor til en lidt større stue.

Prisen på din nye stol

Prisen på dansk design er i den dyre ende. Derfor kan det godt betale sig at kigge sig lidt omkring, inden man køber. Dansk design er sjældent på udsalg, men priserne kan godt variere blandt de forskellige forhandlere.

Nogle af de store danske møbelfabrikker har egne butikker i forbindelse med fabrikken. Der kan du af og til finde smukt dansk design, til en lidt bedre pris, end i de traditionelle møbel forretninger.

Ny stol eller brugt stol

En ny lille petra kan du vælge i nøjagtig den sammensætning der passer dig. En ny stol i dansk design, holder ikke helt sin værdi, men den vil for altid være penge værd.

En stol som lille petra af Viggo Boesen har eksisteret siden 1938. Det betyder at der i årenes løb er blevet produceret mange af den. Desuden er der det med de danske designer møbler at de, uanset tidsperiode, altid er lavet i de bedste materialer og af de bedste møbelsnedkere.

En gammel lille petra kan sagtens fremstå som ny. Måske den trænger til en kærlig hånd, eller en lille restaurering, men derefter kan den sagtens være nøjagtig lige så fin som en sprit ny stol.

En gammel stol i dansk design, som er velholdt, kan godt koste mange penge. Men, hvis du selv har en lille møbelsnedker i maven, kan du sagtens være heldig at finde en lille petra, som ikke koster en bondegård. Den vil naturligvis ikke fremstå som ny, men det kan den komme til.

I mange tilfælde vil en brugt stol være billigere end en ny, også selv om du muligvis skal bekoste en mindre restaurering af stolen. Hvis du selv kan gøre dette er det naturligvis den allerbilligste måde af få en lille petra stol.

Find det du mangler på udtræksseng.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 955 produkter fra mere end 41 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.732 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:11:12.

4
Produkttyper
955
Produkter
41
Forhandlere
1.732
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.